10.11.2017 779

AKKENT CUMHURİYET İLKOKULU TARİHÇESİ

Zeyve Cumhuriyet İlkokulu şu anki ismiyle Akkent Cumhuriyet İlköğretim Okulu binasında 1933 yılında  eğitim ve öğretime başlamıştır. İki katlı ve alt katı bodrum olarak inşa edilen okula daha sonraki yıllarda aynı bahçe içerisine tek katlı derslik binası eklenmiştir.

1967 yılına kadar tek olan okul sayısı, aynı yıl Adalet İlkokulu ve Akkent Ortaokulu 'nun açılmasıyla 3'e çıkmıştır.
Akkent Ortaokulu 1967–1968 eğitim-öğretim yılında öğretmen Nedret CENGİZ idaresinde, öğretmen Musa ÇOBANOĞLU ile Zeyve Cumhuriyet İlkokulu binasında 22 kız 52 erkek öğrenciyle faaliyete geçmiştir. Aynı yıl Halil GENCER'in müdürlüğünde, öğretmenler Nedret CENGİZ, Musa ÇOBANOĞLU ve Numan DÖNMEZ ile eğitim-öğretime devam edilmiştir.

1972 yılı Şubat ayında Akkent Ortaokulu, Adalet İlkokulu binasına taşınmıştır. Akkent Ortaokulu'nun gerek Zeyve Cumhuriyet İlkokulu gerekse Adalet İlkokulu binalarını kullandığı dönemlerde, Ortaokul eğitim-öğretimi öğleden sonra yapılmıştır.

Akkent Ortaokulu 01.02.1981 yılında kendi binasına taşınarak eğitim-öğretim hizmetine orada devam etmiştir.1981 yılı itibariyle Zeyve' de bulunan üç okul da eğitim öğretimlerine kendi binalarında devam etmişlerdir.

1933 – 1990 yılları arasında ayakta kalan Zeyve Cumhuriyet İlkokulu binası, 1990 yılında iki katlı ve donanımlı olarak yeniden inşa edilmiştir.

Akkent Kasabasına bağlı Kuyucak Köyü İlkokulunun kapanmasıyla; Kuyucak Köyü İlkokulu, Zeyve Cumhuriyet İlkokulu, Adalet İlkokulu ve Akkent Ortaokulu birleştirilerek 1997 yılında Akkent Cumhuriyet İlköğretim Okulu adını alarak eğitim öğretime devam etmiştir.

2017/2018 eğitim öğretim  yılı itibariyle Akkent Cumhuriyet İlkokul ve Ortaokul olmak üzere bir ana bina ve ek bina olmak üzere 2 binadan oluşmakta ve 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 13 kadrolu, 2 ücretli olmak üzere toplam 15 öğretmen, 1 kadrolu hizmetli, 5 'i taşımalı Kuyucak Köyü öğrencisi , 78 erkek, 59 kız olmak üzere toplam 137 öğrenciyle eğitim-öğretime devam etmektedir.